Hallo, ik ben Anouk.

Relatietherapeut (EFT), psychodramatherapeut, systemisch-opsteller (familieopstellingen) en rouwtherapeut.

Voor als je no-nonsense begeleiding wilt voor je  persoonlijke ontwikkeling.
Door persoonlijke oefeningen en een praktische aanpak op zoek naar je krachten en valkuilen. Ervaren is weten. Weinig stil zitten, maar wel stil staan bij wie je bent en waar je naartoe wilt.  Altijd onderzoekend naar wat je drijft en wat je tegenhoudt om in het licht te gaan staan.

Al zolang ik me kan herinneren leer ik graag mensen echt kennen en  houd ik me in mijn werk bezig met mensen zichzelf te laten ontdekken en (waar nodig) te helpen verbinden met zichzelf en de mensen om hen heen. De puzzel, de ontbrekende stukjes, de stukjes die op de verkeerde plek zijn komen te liggen, loslaten, vasthouden, nieuwe plek geven..

Na mijn studie dramatherapie en psychodrama, ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie, rouwtherapie, voice-dialogue, systemisch werk, EFT, NLP, lifecoaching en  meer. Ik werk met de thema's verbinding en "joie de vivre", oftewel 'levensplezier', maar ook rouw en boosheid. Licht en donker, het hoort bij elkaar. Ik werk zowel binnen als buiten. Naast elkaar lopend en gebruik makend van de ruimte die er is.

Wat het belangrijkste is: ik ben benieuwd naar jou, naar jullie, wat jou jou maakt, waar je van gaat kwispelen en waar je je energie juist kwijt raakt. Mijn werkwijze is respectvol confronterend en met een lach. Het moment dat het kwartje bij je valt, jezelf en elkaar beter begrijpt en met compassie en kracht naar elkaar kan kijken, dat is waar ik het voor doe. 

Als je met een knipoog naar jezelf en jullie patronen kan kijken, dan kan je alles onder ogen zien  en wordt kijken weer zien.

 

Werk: 

Sinds 1999 werk ik als psychodramatherapeut. Ik ben begonnen in een psychotherapeutische kliniek en sinds 2008 werk ik in mijn eigen praktijk. Sinds 2013 heb ik me verdiept in systemisch werken/familieopstellingen en sinds 2015 als relatie- en rouwtherapeut.

Naast mijn praktijk werk ik als relatietherapeut en systemisch opsteller bij de academie voor systemisch werk, als opleider. Ook werk ik als therapeut voor samengestelde gezinnen en stiefvaders/-moeders bij de stiefacademie Nederland.

Hiernaast ben ik moeder, stief en partner. Ik werkte als vrijwilliger bij Het Toon Hermanshuis (een plek voor mensen die te maken hebben met kanker en rouw), Humanitas en Coach4You.

Specialisaties:

- Relatietherapie

- EFT

- Familieopstellingen

- Psychodrama

- Verhouding tot geld (systemisch onderzoek)

- Rouwbegeleiding

- Schemagerichte therapie

- Voice Dialogue

- Dramatherapie

- Wandelcoaching

 

Opleiding:

Na mijn studie dramatherapie en psychodrama, ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie, rouwtherapie, voice-dialogue, systemisch werk, EFT, NLP, lifecoaching en  meer.

 • EFT Houd Me Vast
 • EFT Verdieping
 • School4Power - Instituut voor relatietherapie - Belgie
 • Systemisch werk, Academie Systemisch Mensenwerk
 • Rouwtherapie, IPSO
 • Kanker in het gezin, IPSO
 • Kanker in je relatie, IPSO
 • Als een van je ouders kanker heeft, IPSO
 • EFT
 • Relatietherapie, Phoenix
 • ACT
 • TA
 • NLP, Phoenix
 • Systemisch werken, Phoenix
 • Schematherapie, Rino
 • Schematherapie, Altrecht
 • Groepsdynamica, Altrecht
 • Psychopathologie voor vaktherapeuten, Rino Amsterdam
 • Lifecoaching voor professionals, Atma Instituut
 • Psychodrama, Lex Mulder
 • Creatieve Therapie, medium Drama, Hogeschool van Utrecht

 

Hallo, ik ben Lisette.

Relatietherapeut (EFT), gezinsbehandelaar (SKJ), systemisch coach, Transactionele Analyse en NLP.

Voor als je op een laagdrempelige manier wilt werken aan jezelf en aan je relatie(s). Ik heb allerlei oefeningen, technieken en theorieën in m’n rugzak verzameld, maar kijk met jou in het moment hoe en waarmee we aan de slag gaan. Ik durf de diepere lagen met je op te zoeken, en kan je liefdevol confronteren met je blinde vlekken. Maar ik hou ook van luchtigheid, relativeer waar het nodig is en ken de nodige zelfspot.

Van jongs af aan luister ik niet alleen naar wat mensen létterlijk zeggen, maar ze eígenlijk zeggen. Ik luister op meerdere lagen tegelijk. Ik hou ervan om analytisch te werk te gaan, te kijken naar hoe iets precies in elkaar zit. Maar alleen als ik het kan combineren met een flinke dosis gevoel. Gevoel voor de mensen die tegenover me zitten, wat ze verlangen, waar ze stagneren.

Ik ben (ooit) afgestudeerd in de Algemene Sociale Wetenschappen (waaronder psychologie en pedagogiek) aan de Universiteit Utrecht. Na de nodige omzwervingen vond ik mijn plek als therapeut en gezinsbehandelaar. Ik ben opgeleid bij Phoenix Opleidingen in onder andere systemisch werken, Transactionele Analyse en NLP. Ik heb vele bij- en nascholingen gedaan waaronder EFM/EFT, Een Taal erbij (tafelopstellingen), SCHIP-aanpak (begeleiding van relaties in zwaar weer), psychosociale basiskennis, en meer.

Ik ben oneindig nieuwsgierig naar mensen, nieuwsgierig naar jou/jullie. Naar hoe je bent geworden wie je nu bent, en wie je kunt en wilt worden. Ik onderzoek heel graag samen met jou/jullie waar de liefde is gestokt, en hoe de liefde weer kan gaan stromen. In jezelf en tussen jullie.

 

Werk: 

Sinds 2020 werk ik als gezinsbehandelaar, ouderschapsbemiddelaar , relatietherapeut en coach. Naast mijn werk als relatietherapeut bij Anouk, heb ik nog steeds een kleine aanstelling bij een jeugdhulpaanbieder. Ook werk ik als therapeut voor samengestelde gezinnen en stiefvaders/-moeders bij de stiefacademie Nederland. In de uurtjes die ik nog over heb, maak ik podcasts voor Phoenix Opleidingen over het begeleiden van mensen en organisaties. Voordat ik als gezinsbehandelaar werkte, was ik projectleider/adviseur voor verschillende organisaties in het sociaal domein. Ik ben moeder van twee kinderen en partner.

 

Specialisaties:

- Relatietherapie

- EFT

- Systemisch Werken

- Tafelopstellingen

- Postrelationele rouw

- Hechting

- (Ouderschaps-)bemiddeling

 

 

Opleiding:

Na mijn studie Sociale Wetenschappen ben ik me verder gaan verdiepen in relatietherapie,  Systemisch Werken, teamcoaching en ontwikkelingskunde, ontwikkelingspsychologie, Transactionele Analyse en NLP.

 

 • EFM/EFT
 • De SCHIP-aanpak (postrelationele rouw)
 • Een taal erbij (tafelopstellingen), De Kontekst  
 • Systemisch Werken, Phoenix Opleidingen
 • NLP en TA, Phoenix Opleidingen
 • Transactionele Analyse, de TA Academie
 • Teamcoaching en ontwikkelingskunde, MetMaya
 • Psychosociale Basiskennis, Con Amore
 • EVC-traject gezinsbehandelaar, HAKA Opleidingen
 • Persoonlijk leiderschap, De Baak
 • Teacher Training Vinyasa Yoga, Yoga Moves
 • Algemene Sociale Wetenschappen, Universiteit Utrecht

 Bij deze praktijk vind je ook

Ik wil graag Bij Anne voorstellen. Anne Morssink is systemisch coach en orthopedagoog. In mijn praktijk zal zij een ouderschapscursus "het eerste jaar met je baby" geven. Ook verwijs ik stellen naar haar door die naast hun relatie worstelen met de vragen over de opvoeding. 

Deze cursus is in groepsvorm voor maximaal 5 stellen. 
• Start: 6 feb t/m 5 mrt of 19 mrt t/m 9 apr
Tijd: 19.00 - 21.00 uur.
• Kosten: Introductiecadeautje! 
voor de helft van de prijs, van 190,- voor 95,- euro per stel.
• Volledig of gedeeltelijk als stel te volgen, afhankelijk van je situatie

Wil jij je opgeven of heb je vragen bel of app Anne

https://www.bij-anne.com/

 

 

 

Zo fijn dat Jennie en Isabelle hier drie jaar geleden op het terrein zijn komen werken met het coachen van volwassenen en kinderen. Naast individuele coaching werken zij ook met ouder en kind en met relaties!

Vanaf 1 februari zal de samenwerking met Jennie en Isabelle van PaardMensCoaching zich uitbreiden. Zij zullen zich binnenkort voorstellen en de stellen die zij eerder hebben gecoacht zullen er iets over vertellen. Binnenkort meer dus!

Meer weten? Stuur me een bericht of contact Jennie en Isabelle rechtstreeks via https://www.paardmenscoaching.nl/

 


De praktijkruimtes en omgeving

de praktijk- voor therapie en retraite

"de deel" - Voor trainingen en opstellingen

Ingang

Omgeving | Den Treek


Wat anderen over Anouk zeggen

" Een prachtige serie coachingsgesprekken gehad met Anouk. Ik heb er veel aan gehad. Een fijn mens en goed in haar vak. Effectief waren haar scherpte, de inzet van ‘werkvormen’ en ze durfde te confronteren als dat nodig en zinvol was." 

G.

" Op een idyllische en rustgevende plek heeft Anouk haar praktijk. Zodra je binnenkomt voelt het fijn en laat ze je goed nadenken over waarom je bent gekomen. Ze stelt open vragen die je jezelf misschien ook wel eens gesteld hebt, maar gaat dan nog een tandje dieper om zo tot de kern te kunnen komen.  

Op een prettige manier laat ze je goed kijken naar jezelf en de acties die je onderneemt. Soms schuurt het, maar dat geeft uiteindelijk glans. Het fijne is dat ze je ook inzicht geeft in wie zij is en wat haar beweegt. Niet zoveel dat het om haar draait, maar juist ondersteunend. En het geeft een vertrouwd gevoel dat je niet alleen aan het ventileren bent, maar dat je een mens tegenover je hebt zitten waarmee je een vertrouwensband kan opbouwen.

Ik zou haar zeker aan iedereen aanraden die op zoek is naar een goede coach die haar vak verstaat. Geen onnodig gedraal of spelletjes. Anouk kan je helpen inzicht te krijgen en met verschillende brillen naar de situatie te kijken. " 

S.


Ik ben aangesloten bij 

Ethische Code

Ik ben deelnemer aan de Ethische Code van Phoenixopleidingen TA/NLP te Utrecht. Dat betekent dat ik werk volgens deze code en hierop aanspreekbaar ben. Ook betekent het dat ik ben verbonden aan een klachtencommissie.

Ethische Code
PDF – 51,3 KB 1205 downloads