Hallo, ik ben Anouk.

Psychodramatherapeut, relatietherapeut, systemisch kijker en rouwtherapeut.

Voor als je no-noncense begeleiding wilt voor je  persoonlijke ontwikkeling.
Door persoonlijke oefeningen en een praktische aanpak op zoek naar je krachten en valkuilen. Ervaren is weten. Weinig stil zitten, maar wel stil staan bij wie je bent en waar je naartoe wilt.  Altijd onderzoekend naar wat je drijft en wat je tegenhoudt om in het licht te gaan staan.

Specialties: Psychodrama, relatietherapie, rouwbegeleiding, schemagerichte therapie, Voice Dialogue, Familieopstellingen, Talentonderzoek, interactiedrama, dramatherapie, wandelcoaching.

Al zolang ik me kan herinneren leer ik graag mensen echt kennen en  houd ik me in mijn werk bezig met mensen zichzelf te laten ontdekken en (waar nodig) te helpen verbinden met zichzelf en de mensen om hen heen. De puzzel, de ontbrekende stukjes, de stukjes die op de verkeerde plek zijn komen te liggen, loslaten, vasthouden, nieuwe plek geven..

Na mijn studie dramatherapie en psychodrama, ben ik me verder gaan specialiseren in relatietherapie, rouwtherapie, voice-dialogue, systemisch werk, EFT, NLP, lifecoaching en  meer. Ik werk  met de thema's verbinding en "joie de vivre", oftewel 'levensplezier', maar ook rouw en boosheid. Licht en donker, het hoort bij elkaar. Ik werk zowel binnen als buiten. Naast elkaar lopend en gebruik makend van de ruimte die er is.

Stilstaan en beweging.

Toen ik zelf in zwaar weer terecht kwam in mijn leven, zocht ik naar een plek waar ik mezelf weer kon vinden. Zo vast als ik zat in de zorg voor de kinderen, een achtbaan van ambities, huishouden en gedoe. Ook in mijn relatie: we zaten vast in ons eigen en elkaars onvermogen om elkaar weer te vinden.

Sinds 1999 werk ik als psychodramatherapeut. Ik ben begonnen in de een psychotherapeutische kliniek en sinds 2008 ook in mijn eigen praktijk. Sinds 2013 heb ik me verdiept in systemisch werken/familieopstellingen en sinds 2015 als relatie- en rouwtherapeut.

Naast mijn praktijk werk ik als relatietherapeut en systemisch opsteller bij de academie voor systemisch mensenwerk, als trainer en therapeut voor samengestelde gezinnen en stiefvaders/-moeders bij de stiefacademie en heb ik de escaperoom voor stellen.

Het moment dat het kwartje bij je valt, je jezelf en elkaar beter begrijpt en met compassie en kracht naar elkaar kan kijken, dat is waar ik het voor doe. 

Hiernaast ben ik moeder en stief, partner en werk ik als vrijwilliger bij Het Toon Hermanshuis (een plek voor mensen die te maken hebben met kanker en rouw), Humanitas en Coach4You.

Wat het belangrijkste is: ik ben benieuwd naar jou, naar jullie, wat jou jou maakt, waar je van gaat kwispelen en waar je je energie juist kwijt raakt. Mijn werkwijze is respectvol confronterend en met een lach.

Als je met een knipoog naar jezelf en jullie patronen kan kijken, dan kan je alles onder ogen zien  en wordt kijken weer zien.

 

Ethische Code

Ik ben deelnemer aan de Ethische Code van Phoenixopleidingen TA/NLP te Utrecht. Dat betekent dat ik werk volgens deze code en hierop aanspreekbaar ben. Ook betekent het dat ik ben verbonden aan een klachtencommissie.

 

Mooi moment:

Gister lag ik nog even bij mijn dochter in bed te kletsen. We hadden het over wat therapie is. Ze zei: "Ik denk dat het een beetje is als een volle kast opendoen. Eerst valt alles eruit. Dan moet je er goed naar kijken en wegdoen wat er niet meer in past. Daarna zet je weer terug de kast in wat belangrijk voor je is.. Toch mam?"

 

Artikel:

https://www.volkskrant.nl/de-gids/lang-en-gelukkig-samen-relatietherapeuten-delen-hun-inzichten-over-de-liefde~be6672dd/?referer=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Ffeed%2Fupdate%2Furn%3Ali%3Aactivity%3A6638360508997083136%2F

 

Podcast:

https://podcastluisteren.nl/ep/Ik-Ken-Iemand-Die-22a-Gezin-in-scheiding-Hoe-Anouks-leven-ineens-op-zn-kop-stond-en-wat-dan